Sadeltak i aluminium

Glastak från Novoroom

Vare sig du bygger en altan, pergola, ett uterum, en vinterträdgård eller bara en entré blir det förr eller senare dags att fundera på vilken takbeläggning du ska välja. Här på Novoroom är vi speciellt stolta över våra hållbara och snygga glastak och kommer därför här att berätta varför det är en god idé att välja ett sådant. I vårt sortiment finns olika typer av glastak, något som gör att du kan hitta det perfekta taket för ditt projekt.

se priser

Fördelar med ett glastak

Vill du njuta av optimalt ljusinsläpp samtidigt som du får skydd från väder och vind? Då är ett av våra glastak det optimala valet. Det slutar dock inte med bara gott ljusinsläpp och väderskydd. Det finns nämligen ännu fler fördelar med att installera ett glastak. Här kan du läsa om vilka fördelar ett glastak har:

 • Maximalt ljusinsläpp
 • Mycket god isoleringsförmåga
 • Hållbart
 • Motståndskraftigt mot nederbörd
 • Dämpar ljud av nederbörd, till exempel hårt regn
 • Är inte utsatt för påväxt av alger såsom plasttak kan vara
 • Påverkas varken till utseende eller struktur av solljus
 • Ger en exklusivare och lyxigare känsla än plasttak
 • Har ett lågt behov av underhåll
 • Säker och smidig montering med våra aluminiumprofiler med gummitätning både uppe och nere
 • Solskyddsbeläggning som gör temperaturen under taket behaglig även om solen gassar.
 • Med rätt lutning glider snö och is lätt av taket så att du slipper skotta

Våra olika typer av glastak

För att du ska kunna hitta ett glastak som passar just ditt projekt har vi flera olika sorter att välja bland. Hos oss hittar du både oisolerade tak och isolerade sådana. Nedan kan du läsa om våra olika tak och vad de passar till för typer av projekt:

Oisolerat glastak

Vårt oisolerade glastak består av en 6 mm tjock härdad glasskiva. Den här typen av tak passar utmärkt som skärmtak för både altan och pergola. Det här är ett tak du främst ska välja om du planerar att anlägga tak på en öppen yta och därför inte behöver isolering.

Isolerat glastak

Det här glastaket består av två komponenter där det yttre glaset är 6 mm tjockt härdat glas. Det inre glaset består i sin tur av två sammanfogade glasskivor som tillsammans har en tjocklek på 8,76 mm. Mellan glasen finns även 18 mm argongas för optimal isolering, något som ger ett u-värde på 1,0-2,4.

Vi har även glastak som är treglas till de rummen där det är höga krav på U-värde. De glasskivorna kan få ett U-värde ner till 0,5.

Fasta partier Alustruct Extreme – isolerade glastak 2
Alustruct Extreme panorama gavelfönster glastak7

Olika typer av solskyddsbeläggning

Ett isolerat glastak passar för alla typer av stängda strukturer, till exempel uterum och vinterträdgård. Våra isolerade glastak finns med olika typer av solskyddsbeläggning för olika behov. Vi listar de olika typerna av solskyddsbeläggningarna och vad de passar för nedan:

70/40 INKL STEP

Fungerar bra för de flesta uterum men används som mest i vinterträdgårdar där man vill hålla en jämn temperatur. Taket har en ljustransmission på 70 % och en solenergitransmission om 40 %.

61/32 INKL STEP

Kan användas för alla typer av uterum och passar även bra till vinterträdgården. Taket har en ljustransmission på 61 % och en solenergitransmission på 32 %.

51/28 INKL STEP

Även det här taket fungerar bra för de flesta typer av uterum som behöver hålla jämn temperatur. Det här taket har en ljustransmission på 51 % och en solenergitransmission på 28 %.

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar våra alla våra glastak helt utefter era förutsättningar!

Vi rekommenderar alltid solskyddsbeläggning!

Priser

För att räkna ut pris på det ni önskar er kan ni skicka ett email med ritningar till info@novoroom.se, ringa till oss på 031-578900 eller klicka här så fyller ni i era kontaktuppgifter och så kontaktar vi er. 

Produkter