Pergola

Glastak till pergola

Att ha en pergola är inte bara ett vackert inslag i trädgården, den är även en plats för umgänge. Med öppna sidor mot omgivningen och ett tak som skydd för sol och regn är det en perfekt plats att använda. Valet av tak på en pergola påverkar upplevelsen och det är därför bra att välja rätt från början. Till pergola rekommenderar vi ett oisolerat glastak.

se priser

En plats att umgås på

En pergola är det allra enklaste sättet att skapa en naturlig övergång mellan ute och inne. Utan att behöva genomföra ett större bygge skapas flera nya möjligheter till att vistas utomhus. Det är en plats för avslappning, umgänge eller arbete. Under en pergola finns plats att förverkliga idéer och skapa nya drömmar. När den väl är installerad kommer pergolan att utgöra en naturlig plats i trädgården.

En enkel men hållbar konstruktion

Hur en pergola kan designas beror på vilka möjligheter och önskemål som finns. En pergola är ett fristående tak som kan placeras för sig själv i trädgården, på en altan eller i anslutning direkt till huset. Den byggs i form av en ram på stödben, där någon form av tak sedan läggs på.

Ofta används tak av glas, vilka båda är hållbara och stabila material av hög kvalitet. Eftersom en pergola saknar väggar upplevs den därför som en naturlig del av omgivningen. Pergolan kan dessutom ersätta eller komplettera andra byggnationer i och med möjligheten till dess fria placering. 

Aluminium Pergola
Pergola öppningsbart tak

Välj material till Pergolan

Det finns flertalet olika modeller av Pergolas. Vi leverererar Pergolas i Aluminium som är helt underhållsfria. De finns med glastak eller ett tak med vinklingsbara lameller. Våra Pergolas kan monteras antingen fristående eller fästa emot huset. I öppningarna kan ni välja mellan att låta det vara helt öppet, glas eller en elektrisk duk som rullar ner. I takbalkarna och ringbalkarna går det att få integrerad ledbelysning.

Vi levererar din Pergola i standardkulörerna vitt & svart (Ral9010 glansig och Ral 9005 matt) men vi kan självklart speciallacka i valfri kulör! Valen är oändliga! 

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar våra alla våra pergolas utefter dina önskningar och behov

Vi levererar vita och svarta stommar som standard, men kan också anpassa färgen efter dina önskemål

Oisolerat eller isolerat glastak

För en pergola som kommer förbli öppen används oisolerade glastak. Om pergolan så småningom ska byggas om till ett uterum kan isolerat glas vara ett bra val för att inte behöva byta ut hela taket. Både oisolerade och isolerade glastak kan monteras i vår Aluminium Pergola. 

Ett oisolerat glastak används som skärmtak på altan eller pergola. Då dessa typer av byggnationer är öppna mot omgivningen behöver de inte hålla värme, utan endast erbjuda ett visst skydd mot regn. Glastaket består av en härdad glasskiva som är 6 mm tjock.

För en Pergola där ni ska montera glasdörrar i väggarna brukar vi rekommendera ett isolerat glastak.  Denna typ av byggnad ska skydda mot väder och tåla lite lägre temperaturer utomhus. I kombination med viss värme kan ett isolerat glastak begränsa värmeförlusterna. Vårt isolerade glastak som används för uterum bidrar till ett förbättrat inomhusklimat under vår och höst. Isolerat glastak har ett U-värde på 2,7.

Priser

För att räkna ut pris på det ni önskar er kan ni skicka ett email med ritningar till info@novoroom.se, ringa till oss på 031-578900 eller klicka här så fyller ni i era kontaktuppgifter och så kontaktar vi er.