Vinterträdgård

Uterum

Med ett Novoroom-uterum kan du förlänga utesäsongen och njuta av alla årstider i ditt hem. Oavsett om du vill njuta av den varma vårsolen, svalka dig under sommarkvällarna eller koppla av i den mysiga vintern kan du göra det i ett uterum.

Vi erbjuder ett brett utbud av anpassningsalternativ så att du kan skapa ett uterum som passar dina behov och din stil. Kontakta oss idag för att få en offert och börja planera ditt nya uterum!

se priser

Livskvalitet och glädje

Ett uterum ger dig glädje i livet och bättre livskvalitet. Det kommer bli det rummet ni använder mest i huset! Ljuset som du upplever i rummet ifrån oss kommer få er att aldrig vilja sitta någon annanstans. Glasväggarna öppnar upp gränsen emellan ute och inne och våra uterum finns i flera olika konstruktionstyper och isoleringsnivåer så att du kan skapa ett rum som uppfyller din dröm.

Aluminium eller limträ?

Våra uterum finns med stommar tillverkade av aluminium eller limträ. Oberoende av ert val av konstruktion kommer ni köpa ett rum som är anpassat utefter just era behov.

Limträstommar ger kraftiga rum som är konstruerade utefter ert hus och vart ni bor. Limträet ger ett varmt intryck och vi anpassar konstruktionen utefter den modellen ni väljer. Stommen kan ni få exaktkapad och grundmålad ifrån oss så att så mycket som möjligt är förberett till när ni ska börja bygga.

För minimalt med underhåll och slimmade konstruktioner rekommenderar vi våra aluminiumstommar. Med inbyggd vattenavrinning och 25 års lackgaranti behöver ni inte underhålla den här typen av uterum. Våra aluminiumstommar är helt och hållet måttanpassade utefter era önskemål och finns i en många olika kulörer. Aluminium är ett tidlöst material som består under lång tid.

Alustruct extreme panorama slagdörr glastak8
Hamngatan

Hur ska du använda ditt uterum?

Som sommarrum rekommenderar vi vår Original serie. De glasdörrarna är till för att vara ett väder och vind skydd vid blåsiga och regniga sommardagar. Med våra originalpartier kommer ni att få stabila och starka dörrar som tål de starkaste stormarna. Vill ni sitta och äta middag sent in på kvällarna i varma kläder med tända ljus som värmer så kommer ni inte bli besvikna. De ljudlösa skjutdörrarna har en inbyggd handtagsprofil i aluminium och dubbla tätningslister av borst nedtill. Våra ramar är tillverkade av aluminium och har en unik handtagsprofil. Här kan vi lova maximal stabilitet och styrka i det rostfria och underhållsfria materialet.

Förläng utesäsongen

Vill ni börja njuta under våren och sitta till sen höst är våra energi partier rätt val. När våren har börjat komma i antåg kommer solen lysa in genom det isolerade glaset och snabbt höja värmen i rummet. Med våra energipartier kommer ni att kunna sitta i rummet tidigt under våren då värmen kommer hållas inne längre i ert rum och även längre under hösten.

Novoroom Energi har härdat säkerhetsglas i båda rutorna, det ena belagt med metalloxid som inte syns. Infallande ljus passerar obehindrat, men beläggningen reflekterar solens värmestrålar och hindrar värmen från att ta sig ut. När värmen bromsas fördelar sig temperaturen jämnt och energiförbrukningen blir låg. U-värdet är 2,0 på glaset i energi partierna.

Takalternativ

Som tak rekommenderar vi antingen 20 mm kanalplast eller ett isolerat glastak. Glastaken säljer vi i flera olika varianter oftast med solskyddsbeläggningen. Solskyddsbeläggningen minskar mängden solenergi som kommer in i rummet och på så sätt blir det en behagligare temperatur på sommaren. Med ett tak i kanalplast får du ett ljust och behagligt uterum som dämpar solen vid ljusa dagar.

Våra kanalplasttak tillverkas med X-struktur vilket ger marknadens starkaste tak. Med våra välvda takprofiler får ni dessutom några utav de tätaste takprofilerna på marknaden.

Konfigurera ditt uterum

Klicka er in i vår konfigurator för att få hjälp med just ert rum. När ni har ritat upp ert uterum kan ni kontakta någon utav våra säljare eller återförsäljare för hjälp med just ert uterum. De är redo för att besvara era frågor och hjälpa er framåt med era tankar.

Typer av uterum

Produktbyggare

Vill ni räkna ut pris på våra uterum, glasräcken eller uterumspartier föreslår vi att ni använder er utav våra produktbyggare. Efter ni har räknat ut ert pris och fyllt i era uppgifter får ni en sammanställning skickad till er med information om ert projekt. Skulle ert projekt inte gå att rita upp i dem så kan ni klicka här och fylla i era uppgifter så kontaktar vi er. 

Uterum tillverkade i Göteborg

Drömmer du om ett uterum som är unikt och anpassat efter dina behov? Då är vi rätt företag för dig! Vi tillverkar uterum och partier direkt från vår fabrik i Göteborg, vilket gör att vi kan erbjuda ett stort utbud av möjligheter.

Vi måttanpassar alla våra uterum och partier utefter dina önskningar och behov. Du kan välja glastyp, färg, tjocklek, taktyp, isolering och infästning.

Vi levererar vita stommar som standard, men kan också anpassa färgen efter dina önskemål. Vi har ett brett utbud av färger att välja mellan, så att du kan hitta den perfekta färgen för ditt uterum.

Material

Vinterträdgård

Aluminium

Aluminiumstomme avsedd för uterum som inte värms upp kontinuerligt under vintern. Aluminiumprofilerna ger en mycket slank konstruktion, maximerar uterummets glasyta och minimerar storleken på alla synliga balkar. Du kan välja bland ett stort urval färger och självklart är stommen underhållsfri.

Röd limträstomme

Limträ

Limträstommar ger kraftiga rum som är konstruerade utefter ert hus och vart ni bor. Limträet ger ett varmt intryck och vi anpassar konstruktionen utefter den modellen ni väljer. Stommen kan ni få exaktkapad och grundmålad ifrån oss så att så mycket som möjligt är förberett till när ni ska börja bygga.