Kanalplasttak till uterum

Kanalplasttak för uterum och vinterträdgård

Här hos oss på Novoroom hittar du kanalpasttak som passar både för uterum och vinterträdgårdar. Våra tak har ett vackert ljusinsläpp och en god isoleringsförmåga, något som gör att du slipper oroa dig för drag eller kyla.

se priser

Därför ska du välja våra kanalplasttak av polykarbonat

Våra tak är tillverkade av polykarbonat, en typ av termoplast som är okrossbar och därför mycket hållbar. Det finns även en rad andra fördelar med att välja ett tak av polykarbonat. Vi listar dem här:

 • Gott ljusinsläpp
 • Mycket hållbart
 • Energibesparande på grund av god isoleringsförmåga
 • Reglerar ljusinsläppet på sommaren vilket gör vistelse i rummet behaglig
 • Ger inte snö och is något fäste vilket gör att du i de flesta fall slipper skotta taket
 • Vatten och köldresistent
 • Försett med uv-stabiliserande filter på båda sidor vilket skyddar taket från solskador
 • Levereras med alla nödvändiga tillbehör
 • Enkel montering eftersom skivorna är lätta och enkelt kapas med en vanlig såg
 • Hållbara profiler i anodiserad aluminium
 • Brandklassade
IMG_2504-min
Ultra+ kanalplasttak2

Välj rätt tak av kanalplast

Vi har olika typer av tak beroende på vad de ska användas till. Vi erbjuder tak av kanalplast i tålig polykarbonat i tre tjocklekar, nämligen 20, 32 och 50 mm. Vilken av tjocklekarna du ska välja beror på vilken typ av byggnad du står inför att anlägga tak på. Ska du bygga en vinterträdgård rekommenderar vi vårt 32 mm tak och vill du isolera lite extra kan du kliva upp på 50mm tjockleken. Då får du en riktigt god isolering och behåller värmen i rummet. Ska du istället bygga en uteplats och vill ha en klimatskärm rekommenderar vi vårt tak på 20 mm.

 • Kanalplasttak med tjocklek 50 mm passar till året runt uterum
 • Kanalplasttak med tjocklek 32mm passar till vinterträdgårdar
 • Kanalplasttak med tjocklek 20 mm fungerar som en bra klimatskärm och förlänger sommarhalvåret. Taket passar därför bra till uterum och uteplatser.

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar våra alla våra uterum och partier efter dina önskningar och behov

Vi levererar vita stommar som standard, men kan också anpassa färgen efter dina önskemål

Ett tak ska vara enkelt att sköta

Oavsett om du ska bygga en vinterträdgård eller en trevlig uteplats kan du med trygghet välja våra tak. För oss på Novoroom är det viktigt att kunna erbjuda tak med bra egenskaper. Det gör att våra tak av kanalplast är både i det närmaste underhållsfria och enkla att montera. Med våra tak slipper du exempelvis montera kortlingar emellan takstolarna då våra takskivor är starka nog att klara sig utan det. Takskivorna är uppbyggda i X-struktur för att det ska tåla tryck ifrån alla håll.  Har du rätt lutning på taket kommer snön att enkelt glida av ditt tak istället för att samlas på det. Lutningen ska vara minst 4° (=7cm/m),  för att taket ska fungera optimalt. 

Enkel montering

Taken är också mycket enkla att montera. När du köper ett tak ifrån oss så ingår alla detaljer så är det komplett med alla detaljer. Det enda du behöver komplettera med är anslutningsplåtar i den kulören du önskar.  Kapningen av skivorna gör du enkelt med hjälp av en vanlig såg eller cirkelsåg.

En kostnadseffektiv och hållbar lösning

Står du inför att välja ett tak till din vinterträdgård eller ditt uterum? Överväg då att välja ett tak av vår kanalplast. Du får då ett kostnadseffektivt tak som är enkelt att montera och håller sig snyggt i många år. Ljusinsläppet du får med kanalplast är dessutom oslagbart.

Priser

För att räkna ut pris på det ni önskar er kan ni skicka ett email med ritningar till info@novoroom.se, ringa till oss på 031-578900 eller klicka här så fyller ni i era kontaktuppgifter och så kontaktar vi er.