Vikparti

Vikdörrar av glas för största möjliga öppning i ert glasparti

Vi på Novoroom erbjuder vår serie Panorama som vikdörr till ditt hus, tillbyggnad eller din vinterträdgård. Är du ute efter att byta ut en hel husvägg mot vikdörrar av glas för att släppa in betydligt mer ljus bistår vi mer än gärna med hjälp. Bestäm dig först vilken eller vilka väggar du vill byta mot vikdörrar av glas och hur mycket av väggen du vill kunna öppna/vika upp.

se priser

Vikdörrarna är anpassade för vårt svenska och nordiska klimat och således för alla årstider, året runt. Partierna går att få med olika glas vilket ger olika U-värden. Som lägst kan vi komma ner till 0,9 på hela konstruktionen. Vikpartierna har brutna köldbryggor och en specialutformad karm som omsluter dörrbladen. Tack vare designen av systemet och glaset uppnås maximal tätning, hur kallt och blåsigt det än är utomhus.

Valmöjligheter för ditt panorama vikdörrsystem

Du väljer själv hur din vikdörr ska öppnas och vilken storlek den ska vara. Dörren kan öppnas utåt eller inåt och vänster eller höger. Våra vikdörrar går att få med så många som åtta dörrar. Var dörrarna ska samlas är upp till er att välja. Ibland ska dörrarna samlas på ena sidan och ibland ska ett par dörrar öppnas på vänster sidan eller höger sidan.  

Med ett vikparti kan ni öppna ca 90% av dörrens storlek och dörrarna samlas i paket som låses fast med magnetlås. Om vikdörren har ett ojämnt antal dörrar blir den ena dörren automatiskt en vanlig gångdörr som kan användas utan att vika upp partiet. 

Vi kan tillverka vikpartier som är upp till 2,7 m höga och upp till 6,4 m breda som standard. Är det fler än tre dörrar i öppningen kan ni välja att inte öppna upp hela partiet varje gång utan enbart en viksektion eller dörr i taget. 

Vikdörr 5del
Vikdörrar

Vikdörrar av glas till din tillbyggnad

Tack vare isolerförmågan i våra vikdörrsystem kan du året runt njuta av naturen och din omgivning. Väljer du att bygga med våra vikpartier i din tillbyggnad kan vi leverera de andra fönsterna med liknande profilsystem så att allt passar ihop. Våra fönster och vikpartier går att koppla ihop med kopplingsprofiler för ett enhetligt utseende. Väljer du att bygga ut med en aluminiumstomme ifrån oss kan du känna dig trygg med att alla system är anpassade för varandra. 

Säker leverans och montering av vikdörrar från vår panoramaserie

Panorama vikdörrarna så förberedda som möjligt med färdiga hål för montage och med dörrarna monterade i karmen. I fabrik testar vi partierna och låsen för att säkerställa att partiet fungerar när det anländer till er. Då glasen ej är monterade i karmen kan montörerna enkelt lyfta in partiet i öppningen, skruva fast det och därefter montera glasen. Våra vikpartier levereras som standard med en justerskruv för att det ska bli så enkelt som möjligt att glasa partiet på plats. Med hjälp av justerskruven sparar montören in flera timmars monteringstid gentemot andra vikpartier på marknaden. 

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar alla våra vikpartier utefter just ert behov. 

Som standard levereras vikpartierna i vit Ral 9010 glans 70. Men vi kan självklart leverera partierna i nästan alla olika färger och ytstrukturer. Det går till och med att få olika färg på in och utsida. 

Priser

För att räkna ut pris på det ni önskar er kan ni skicka ett email med ritningar till info@novoroom.se, ringa till oss på 031-578900 eller klicka här så fyller ni i era kontaktuppgifter och så kontaktar vi er. 

Material

Alustruct extreme panorama slagdörr

Aluminium

Aluminiumstomme avsedd för uterum som inte värms upp kontinuerligt under vintern. Aluminiumprofilerna ger en mycket slank konstruktion, maximerar uterummets glasyta och minimerar storleken på alla synliga balkar. Du kan välja bland ett stort urval färger och självklart är stommen underhållsfri.

Vikpartier

Glas

Vi kan leverera våra vikpartier med två- eller treglas beroende på önskemål. Glaset går även att modifiera med olika solskyddsbeläggningar eller färgningar för att ni ska kunna få det precis som ni önskar.