Uppsala glastak

Glastak till uterum

Ditt nya uterum blir komplett med ett glastak från NOVOROOM. Det ger dig en optimal sikt och du får ett behagligt ljus i rummet. Hos oss hittar du olika varianter av glastak till uterum, men även altan om det är vad du är på jakt efter. Välj gärna glastak med isolering och solskyddsbeläggning till uterummet för att kunna njuta fullt ut året om. Eller ett enklare glastak utan isolering om du inte har behov av värme i uterummet.

Ett uterum med glastak maximerar ljusinsläppet och du får känslan av att vistas ute under bar himmel när du egentligen sitter i värmen inomhus.

se priser

Isolerade glastak till uterum

På Novoroom är vi experter på glastak och har lämpliga alternativ till dig som ska lägga tak på uterum. Våra isolerade glastak är det vi rekommenderar om du ska bygga in väggarna-. Väggarna kan du bygga in med glaspartier ifrån oss eller vanliga fasta partier. Ett glastak ger dig ett extra härligt ljus i uterummet och du ser fritt ut över den närliggande omgivningen och stjärnorna i mörkret.

Våra isolerade glastak finns i ett flertal olika tjocklekar beroende på vad det ska användas som. Men som standard använder vi oss utav 29, 33 och 52 mm tjocklek på isolerglasrutan. Takets yttersta glas är en härdad glasskiva medan det innersta glaset är ett laminerat glas som består av två glasskivor som limmats ihop. Emellan glasskivorna använder vi argongas och flertalet olika energibeläggningar och solskyddsbeläggningar beroende på vad rummet ska vara till. 

Glastak uterum uppsala

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar alla glastak utefter er konstruktion

Vi rekommenderar alltid glastak med solskyddsbeläggning

Alustruct Extreme panorama gavelfönster glastak6

Isolerade glastak med solskyddsbeläggning

Du kan använda våra praktiska solskyddsbelagda glastak till alla typer av uterum. Solskyddsbeläggningen innebär att mängden solenergi och solljus som kommer genom glasrutan begränsas. Vi rekommenderar en solskyddsbeläggning till alla kunder som vill att deras uterum eller vinterträdgård ska ha ett glastak. Vi har tre olika alternativ som standard i vårt sortiment, 70/40, 61/32 och 51/28. Första siffran visar på ljustransmission exempelvis betyder 61, 61% ljustransmission. Andra siffran visar hur mycket solenergi som går igenom taket. 40 innebär exempelvis 40% solenergitransmission. Det kan också benämnas solar factor. 

Till våra uterum, vinterträdgårdar och tillbyggnader i limträ brukar vi rekommendera steppat glastak. Steppat glastak ser ni på bilden till vänster där den översta glasrutan i isolerglaset sticker utanför konstruktionen så att vattnet ifrån taket rinner rakt ner i hängrännan.

Glastak till sommaruterum

Är tanken att främst använda ditt nya uterum under sommaren rekommenderar vi vårt enklaste isolerglastak.  Du kommer kunna njuta av uterummet under alla sommarmånader oavsett hur väder och vind ser ut. Skulle det bli extra hett en dag kan du öppna upp väggpartierna på uterummet för att släppa in frisk luft. Vid regn eller blåst är det bara att stänga ute ovädret med skjutdörrarna.

Värmen försvinner snabbt utan isolering, men du kan självklart använda annan form av uppvärmning. Ett utrum blir snabbt uppvärmt med infravärme om det är en kortare stund du ska vistas i ett oisolerat uterum. Tänk på att dina möbler bör vara anpassade för utomhusklimat eftersom det kan bli rått under den kalla årsperioden

Isolerat glastak i aluminiumstomme

Priser

För att räkna ut pris på det ni önskar er kan ni skicka ett email med ritningar till info@novoroom.se, ringa till oss på 031-578900 eller klicka här så fyller ni i era kontaktuppgifter och så kontaktar vi er.