Glastak

Tak uterum

Hos Novoroom kan du välja mellan flera olika taklösningar som plasttak, glastak eller vanligt tak. Vilket tak du vill ha beror på dina behov och hur ditt uterum ser ut. Alla våra tak har sina fördelar och garanterar ett snyggt utseende på ditt uterum. De är enkla att montera och är både snälla mot din plånbok och miljön.

Har du ett uterum tänkt för sommarbruk eller en vinterträdgård du vill vistas i hela året? Taket för ditt uterum bör ha högre isoleringsförmåga om du har en vinterträdgård, medan ett uterum där du vill ha ett svalare klimat kan ha ett tak med lägre isoleringsförmåga. Du kan själv välja vilken form på taket du önskar; pulpettak, sadeltak eller kuverttak. Vi erbjuder dig olika alternativ beroende på hur öppet du vill ha ditt uterum samt guidar dig genom valen av stomme och fasadpartier.

se priser

Kanalplasttak i olika tjocklekar

Att montera ett plasttak gör att du får ett luftigare och rymligare uterum utan att göra avkall på komfort. Våra kanalplasttak har två olika tjocklekar beroende på hur mycket isolering du efterfrågar. Det tunnare på 20 mm passar för uterum när du endast vill förlänga sommarsäsongen, och det tjockare på 32 mm är lämpligt när du vill vistas i ditt uterum om vintern. Sedan har vi även ett 50mm kanalplasttak som vi rekommenderar till åretrunt vinterträdgårdar. Kanalplasttaken är gjorda av tålig polykarbonat som både är UV- och väderbeständig. Det är i regel underhållsfritt och du behöver inte oroa dig för snöskottning eller läckage från taket om du har rätt lutning.

Kanalplasttak
Extra ljuusinsläpp

Glastak – ta in naturen uppifrån

Önskar du ett lyxigare utseende på ditt tak för uterummet kan du välja glastak. Det ger också en närmare kontakt med naturen utanför och öppnar upp för stjärnklara kvällar och vackra soluppgångar. Glastaken värmer upp uterummet snabbt och effektivt vilket är skönt när hösten börjar närma sig. I glastak för uterum brukar vi rekommenderar en solskyddsbeläggning för att dämpa både ljuset och mängden solenergi som går igenom taket. Vill du veta mer om våra olika varianter av glastak, solskyddsbeläggningar och isoleringsnivåer är du välkommen att kontakta oss.

Vill du ha hela ditt uterum av glas kan du beställa våra vikpartier eller skjutpartier beroende på hur mycket du vill öppna upp. Vi har alltifrån enkla väderskydd till isolerande glaspartier som passar till våra glastak.

Täckt tak eller vanligt tak

För dig som tycker om det traditionella utseendet kan täckt tak vara ett bra val. Det byggs med samma principer som det ordinarie huset oavsett vilken takyta det har. Ett täckt tak släpper inte igenom ljus på samma sätt som glastak eller plasttak och känns därmed som en del av huset. 

Alustruct Extreme + ledbelysning

Precis som du vill ha det

Du kan få både glastak, kanalplasttak och täckt tak på ditt uterum. 

Vi hjälper dig till rätt val av tak

Är du osäker på vilket tak du vill ha eller behöver? Novoroom har flera varianter av våra olika tak och kan guida dig till det bästa valet. Varmt välkommen att kontakta oss för att prata taklösningar.

Priser

För att räkna ut pris på det ni önskar er kan ni skicka ett email med ritningar till info@novoroom.se, ringa till oss på 031-578900 eller klicka här så fyller ni i era kontaktuppgifter och så kontaktar vi er.