IMG_0243 rev-min

Glastak till altan

Vill du ha en riktigt exklusiv och högkvalitativ känsla på din altan? Då rekommenderar vi på Novoroom ett av våra glastak av härdat glas. Det är både hållbart och ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Vi erbjuder flera typer av isoleringsnivårer på våra glastak, något som gör att du kan hitta ett som passar perfekt till din altan.

se priser

Fördelar med glastak till altan

Det finns många fördelar med att välja ett härdat glastak till din altan. Få material överträffar glasets förmåga att släppa igenom ljus och skapa en härlig atmosfär. Härdat glas är också ett mycket hållbart material vilket gör att ditt tak kommer att vara fint i många, många år.

Här listar vi ytterligare några fördelar med att välja ett glastak till din altan: 
  • Våra glastak ger ett stort ljusinsläpp
  • Taket har en mycket lång hållbarhet
  • Angrips ej av alger och beläggning
  • Påverkas inte utseendemässigt av solens strålar
  • Våra glastak skyddar optimalt mot väder och vind
  • När nederbörd faller dämpas ljudet av ett glastak
  • Våra högkvalitativa glastak klarar nederbörd, även snö, mycket bra
  • Glaset har en solskyddsbeläggning vilket borgar för jämn temperatur under soliga dagar
  • Ett glastak känns exklusivt och lyxigt
  • Taket monteras på våra stabila aluminiumprofiler med gummitätning både uppe och nere, något som ger ett tätt och robust tak

Vilken typ av glastak ska du välja till altan och pergola?

I vårt stora sortiment hittar du en rad olika typer av glastak med varierande isoleringsförmåga. Till en altan rekommenderar vi att du väljer ett oisolerat glastak. Vårt oisolerade glastak består av en 6 mm tjock härdad glasskiva som fungerar perfekt som skärmtak och skydd mot nederbörd. Det passar även utmärkt att använda som ett tak på pergola.

Vi har även andra typer av glastak som passar bra till vinterträdgårdar och uterum. Bland våra övriga tak hittar du isolerade glas med olika typer av solskyddsbeläggning. Det finns helt enkelt ett bra tak till varje projekt.

Glastak isolerad spröjsade
Isolerat uterum

Nederbörd och glastak

Oroar du dig för att ditt glastak ska skadas av nederbörd? Då är det bra att veta att våra tak är enormt motståndskraftiga mot just sådant. Har du rätt lutning på taket kommer du att märka att snön lätt åker av taket och att du därför inte behöver skotta. När det regnar kan du få problem om du väljer ett glas av plast. Ett plasttak förstärker nämligen ljudet av regndropparna medan ett glastak dämpar ljudet. Har du ett glastak kan du med andra ord sitta lugnt på din uteplats utan att störas av kraftig nederbörd.

Det är även bra att veta att du slipper problem med alger och annan påväxt när du väljer ett glastak, något som gör att underhållet av taket kommer att gå smidigt och snabbt. Till skillnad från ett plasttak påverkas inte heller ett glastak till altan av solens strålar. Det kommer varken att ändra färg eller struktur för att solen lyser kraftigt på det.

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar våra glastak utefter dina mått

Vill du få ett riktigt exklusivt altantak rekommenderar vi vår oisolerade alumiumstomme till glastaket

Priser

För att räkna ut pris på det ni önskar er kan ni skicka ett email med ritningar till info@novoroom.se, ringa till oss på 031-578900 eller klicka här så fyller ni i era kontaktuppgifter och så kontaktar vi er. 

Det exklusivare valet

Vill du att din altan ska kännas snygg och påkostad? Då är ett glastak absolut att rekommendera. Inte bara för att det ger dig ett starkt tak som kräver minimalt med underhåll, du får även ett tak som är vackert och som släpper igenom ljus optimalt.