Altan

Altan & Uteplatser

En altan är en populär tillbyggnation som förbättrar och utökar hemmet. Den kan byggas upp antingen genom att man bygger en trall eller gjuter en platta. Den kan designas på många olika sätt. Oftast brukar altanen byggas på baksidan eller på sidan av fastigheten. Vi levererar både uterum och glasräcken som kan monteras på din altan. 

Fördelarna med en altan är många:

  • Skapar mer utrymme åt ditt hem.
  • Släpper in mer ljus i ditt hem.
  • Ger dig känslan av att vara utomhus.
  • Höjer värdet på din fastighet.

Skapar mer utrymme åt ditt hem

En av de främsta fördelarna med en altan är att det ger ditt hem extra utrymme. Det nya utrymmet kan fungera som ett separat rum med egen dörr eller som en förlängning av ett befintligt rum, som till exempel köket. Att förlänga ett rum är en bra idé om det befintliga rummet är ett litet och trångt. Det bästa av allt är att altanen kan användas till många saker, allt från att äta middag och koppla av till att arbeta hemifrån och träna.

Släpper in mer ljus i ditt hem

Om det fattas naturligt ljus i ditt hem kommer du ha stor nytta av att bygga en altan. En stor fördel med en altan är att den släpper in mer ljus i ditt hem och skapar ett luftigt utrymme att njuta av. Med mer ljus kommer du att spara på dina energikostnader genom att minska ditt behov av att använda lampor under dagen. Det kan även förbättra din hälsa eftersom ditt hem släpper in mer solljus som bildar D-vitamin i kroppen.

Ger dig känslan av att vara utomhus

Dåligt väder och långa arbetsdagar kan göra att du tillbringar mindre tid utomhus än vad du egentligen vill. Men med en altan kommer du aldrig att känna dig instängd i ditt hem. Den enda barriären är altanens glas som gör att det känns som att vara utomhus utan att det är obekvämt. Det är därför en perfekt lösning att komma närmare naturen utan att behöva lämna ditt hem.

Höjer värdet på din fastighet

Vid första anblick kanske du tvekar att bygga en altan på grund av kostnaden. I sådana fall bör du tänka om eftersom en altan kommer att höja värdet på din fastighet. Du kan betrakta det som en investering istället för en kostnad. Dessutom är det ett relativt billigt, enkelt och snabbt sätt att höja fastighetsvärdet jämfört med en traditionell förlängning av ett rum.

Faktum är att det är en av de investeringar i hemmet som är mest värt besväret, så om du drömmer att bygga ut ditt hem med en altan kan du vara säker på att du inte ångrar dig! Även om du inte har planer på att sälja ditt hem inom en snar framtid känns det tryggt att veta att investeringen inte är förgäves.

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar våra alla våra uterum och glasräcken utefter din altan

Våra glasräcken och uterum finns i olika varianter och kulörer som standard.

Produkter