Extreme fasadparti

Fasadparti uterum

Skjutbara väggar öppnar upp hemmet eller uterummet mot omgivningen.  Det är ett effektivt sätt att skapa en naturlig övergång mellan inne och ute, vilket kommer förvandla rummet och ge det mer rymd. Oavsett om fasadpartierna sätts in i ett vardagsrum, kök eller uterum kommer det förändra rummet så att det skapas en ny plats för umgänge, avslappning eller arbete. När glaspartierna är på plats kommer de vara en av de mest uppskattade funktionerna i rummet.

se priser

Skapa en ny upplevelse i hemmet

Att använda glas som väggar förändrar hela rummet och ger en slående utsikt över omgivningen utanför. Det släpper in ljus och skapar en helt ny närhet till naturens växlingar. Den ändrade relationen mellan inne och ute kan skapa nya idéer för hur rummet kan användas. Med våra fasadpartier kan ni byta ut en vägg i ert befintliga hus emot ett i glas. 

Finns i flera versioner, storlekar och utformningar

Fasadpartierna går att få både som skjutpartier, vikpartier, fönster och dörrar. Det är upp till dig som kund att välja hur du vill att utformningen på dem ska vara. Med våra olika typer av partier samt glastyper kan vi anpassa oss till era behov. Fasadpartierna kan integreras på olika sätt i ert hus eller i ert uterum. 

Underhållsfri tillbyggnad i aluminium med vikpartier

Förutsättningar påverkar designen

Att välja fasadparti beror främst på vilka förutsättningar som finns och vad du vill åstadkomma. Eftersom de inglasade sektionerna ska integreras i en befintlig byggnad behöver rätt modell väljas för att ge ett bra och önskvärt resultat. Kanske är det även så att väggen är i söderläge? Då rekommenderar vi en solskyddsbeläggning som blockerar solenergi ifrån att ta sig in i rummet. På så sätt blir det svalare i det rummet. 

Panorama – Extreme 2

Kombinera partier enligt önskemål

De olika fasadpartierna kan användas separat eller kombineras på olika sätt. Ett fast parti ersätter den permanenta väggen och kan inte öppnas upp. Ett skjutbart glasparti kan placeras på flera platser för att öppna upp en del av väggen. Dessa finns i olika stora mått för att kunna anpassas efter behov. En vikbar sektion kan skjutas undan i sin helhet och öppnar därmed upp större yta! 

Material av hög kvalitet

För att fasadpartierna ska passa husets design finns det olika typer att välja mellan. Fasadpartierna är byggda i en konstruktion av aluminium och glas. Ramen i dörren är lackad med 25 års lackgaranti. Tätningen och isoleringen av våra fasadpartier bidrar till att rummet kan hålla samma temperatur året om. Våra partier är anpassade för nordiskt klimat med lågt U-värde på både konstruktion och glas.

 

Bygga nytt

Ibland väljs fasadpartier som en del i en nybyggnad. I så fall kan ni beställa stomme av både aluminium och trä ifrån oss på Novoroom. Som tak kan vi erbjuda flertalet olika varianter av glas med varierande U-värden och solskyddsbeläggning.  

Priser

För att räkna ut pris på det ni önskar er kan ni skicka ett email med ritningar till info@novoroom.se, ringa till oss på 031-578900 eller klicka här så fyller ni i era kontaktuppgifter och så kontaktar vi er. 

Precis som du vill ha det

Vi kan måttanpassa alla våra produkter utefter dina önskningar och ditt behov. 

Vi levererar vita partier som standard, men vi kan leverera våra fasadpartier i olika färger och strukturer. Till och med olika färg på insida och utsida. 

Material

Aluminiumstomme

Aluminium

Aluminiumstomme avsedd för uterum som inte värms upp kontinuerligt under vintern. Aluminiumprofilerna ger en mycket slank konstruktion, maximerar uterummets glasyta och minimerar storleken på alla synliga balkar. Du kan välja bland ett stort urval färger och självklart är stommen underhållsfri.

Röd limträstomme

Limträ

Limträstommar ger kraftiga rum som är konstruerade utefter ert hus och vart ni bor. Limträet ger ett varmt intryck och vi anpassar konstruktionen utefter den modellen ni väljer. Stommen kan ni få exaktkapad och grundmålad ifrån oss så att så mycket som möjligt är förberett till när ni ska börja bygga.