Stolpfritt glasräcke inomhus

Glasräcke för en öppnare känsla inomhus

Här hittar du glasräcken till loftet, trappan eller annan plats i ditt hem. Vi erbjuder räcken av hög kvalitet i olika stilar och utföranden som passar inomhus. Oavsett om du är ute efter en modern, elegant, klassisk eller kanske varm känsla finner du ditt glasräcke hos oss på Novoroom. Att montera glasräcken inomhus ger en känsla av rymd och öppenhet. Vi är måna om att du ska få ett räcke som helt överensstämmer med dina önskemål och som passar i ditt hus. Om du vill ha något annat än vad som ingår i någon av standardlösningarna hjälper vi gärna till. Kanske vill du ha en annan färg eller andra mått? Inga problem, det ordnar vi.

se priser

Stolpar och handledare i olika utföranden till ditt glasräcke

Alla våra glasräcken går att montera inomhus. De varianter vi har att erbjuda är glasräcken med aluminiumstolpar, rostfriastolpar eller helt stolpfritt med endast en aluminiumskena i botten. Som standard levereras våra glasräcken i höjden 1100mm vilket överensstämmer med byggnormen i Sverige. 

Välj mellan våra standardlösningar eller kom med egna önskemål vad gäller till exempel mått eller färger på stolparna. Vi ser till att du får just det glasräcke du drömt om och som passar just ditt hus. Vi anpassar utförandena efter dina preferenser och behov om så önskas.

Samtliga räcken är försedda med facettslipat glas och är laminerade. Allt för att säkerheten vid monteringen ska vara så hög som möjligt, det är viktigt för oss. Våra räcken är 1100 mm höga och i överensstämmelse med byggnormer. Vad gäller underhåll krävs det knappt alls, men om du bor nära havet och har ett glasräcke med stålstolpar rekommenderas att du polerar dem årligen.

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar våra alla våra glasräcken utefter dina önskningar och behov!

Alla glas är facettslipade för att just ert glasräcke ska bli så snyggt som möjligt!

Glasräcke med aluminiumstolpar 

Om du beställer ett glasräcke med aluminiumstolpar kan du som standard få det levererat i tre kulörer. Standardkulörerna är vitt, grått och svart. Det vita levereras glansigt i ralkulör 9010, det svarta levereras matt i ralkulör 9005 och det gråa levereras glansigt i ralkulör 9006. Alla stolpar och detaljer är pulverlackade för att det ska hålla längst i vårt nordiska klimat. Räcket är helt underhållsfritt och kan monteras antingen ovanifrån med fot eller ifrån sidan i bjälklaget. Handledaren levereras i samma kulör som stolparna och är smidig att trä på stolparna. Vill du montera räcket i trappor kan vi självklart leverera snedskurna glas.

Vit glasräcke
Rostfritt glasräcke

Glasräcke med rostfria stålstolpar

Glasräcken med stolpar i rostfritt/syrafast stål ger ett modernt, elegant och lyxigt intryck. Räcket är anpassat för utomhusbruk och tillverkat i legeringen 316L. Legeringen används oftas i kirurgiska instrument på grund av dess hållbarhet och tålighet. Handledaren till räcket leverera i rostfritt stål men som kund kan du enkelt komplettera med en handledare i trä ifrån din lokala bygghandel. Vill du montera räcket i trappor kan vi självklart leverera snedskurna glas. Tack vare det syrafasta stålet är det här räcket nästintill underhållsfritt. 

Stolpfria glasräcken för en magnifik panoramavy

För dig som vill maximera utsikten finns vårt stolpfria räcke. Väljer du att montera det ovanifrån så är det enda som syns en 125mm hög och 45 mm bred U-profil på golvet. Det går även att montera i sidan av bjälklaget och då går glaset jäms med golvet för ännu mer utsikt! U-profilen levereras färdigkapad och förborrad i olika längder och vinklar för att göra montaget så enkelt som möjligt på plats. Glasskivorna kan vi leverera upp till 2,5 meter långa för minimalt med skarvar. Ett stilrent och elegant val!

Stolpfritt glasräcke

Produktbyggare

Vill ni räkna ut pris på våra uterum, glasräcken eller uterumspartier föreslår vi att ni använder er utav våra produktbyggare. Efter ni har räknat ut ert pris och fyllt i era uppgifter får ni en sammanställning skickad till er med information om ert projekt. Skulle ert projekt inte gå att rita upp i dem så kan ni klicka här och fylla i era uppgifter så kontaktar vi er. 

Glasräcken för trappor

Förutom att ge en modern och luftig känsla till loftet, balkongen eller altanen, kan glasräcken även användas för att skapa en säker och elegant trappmiljö. Oavsett om du har en rak eller svängd trappa, kan Novoroom skräddarsy ett glasräcke som passar perfekt till dina behov och önskemål.

örutom att ge en modern och luftig känsla till loftet, balkongen eller altanen, kan glasräcken även användas för att skapa en säker och elegant trappmiljö. Oavsett om du har en rak eller svängd trappa, kan Novoroom skräddarsy ett glasräcke som passar perfekt till dina behov och önskemål.

Våra glasräcken finns i olika varianter

  • Stolpfritt glasräcke - Ger en maximalt öppen känsla och bevarar trappans rymd. Glaset monteras i en U-profil i golvet och ger en minimalistisk look. Perfekt för moderna och minimalistiska hem.
  • Glasräcke med aluminiumstolpar - Kombinerar elegans med funktionalitet. Stolparna finns i olika färger och utföranden för att passa din trappstil. Ger en stabil och säker konstruktion.
  • Glasräcke med rostfria stolpar - Ger ett exklusivt och modernt intryck. Stolparna är extremt tåliga och kräver minimalt underhåll. Perfekt för trappor i utsatta miljöer.
  • Skyddsräcken - Novoroom erbjuder även ett brett utbud av skyddsräcken i olika material och utföranden. Dessa räcken kan användas både inomhus och utomhus och ger en extra säkerhet för barn och vuxna.