Svart glasräcke

Glasräcke Aluminium

Ett glasräcke i aluminium är så underhållsfritt som det kan bli. Glaset är laminerat säkerhetsglas och alla aluminiumdetaljer är pulverlackade för längst möjliga livslängd. Med ett aluminiumglasräcke ifrån oss kan ni känna er trygga i att ni får en lösning som kommer hålla länga. 

se priser

Lättmonterade och stilrent designade glasräcken med aluminiumstolpar

Våra stilrena och modernt designade glasräcken med stolpar av aluminium håller hög kvalitet och kan monteras inomhus likväl som utomhus. Den här typen av räcke brukar vi rekommendera till trappor, altaner, balkonger och loft. Aluminiumräcket är designat utefter vårt nordiska klimat och klarar alla typer av temperaturer, vindar och årstider. Oavsett om du väljer att montera ditt räcke inomhus eller utomhus så är det inte bara snyggt utan även tåligt och stabilt.

Grundläggande val:

  • Ska ditt räcke ha handledare eller inte?
  • Vilken färg vill du att räcket ska vara i? Som standard finns vitt, grått och svart.
  • Vill du montera räcket ovanifrån med fot eller från sidan in i bjälklaget?

Efter att de valen är gjorda kan vi ta fram en skräddarsydd räckeslösning utifrån dina idéer och önskemål. Vill du att glasräcket ska vara i någon annan kulör än våra standardfärger (9010 Glansig, 9005 matt och 9006 glansig) kan vi självklart lacka det i valfri ralkulör. 

Aluminiumräcke med gråa stolpar

Säkerhet är A och O hos oss på Novoroom

Ert glasräcke ska inte bara vara snyggt utan även säkert! Alla glasräcken levereras med laminerat glas vilket är ett säkerhetsglas. Att glasen är laminerade innebär att det läggs en plastfilm mellan två glasskivor som sedan värms upp så att det inte går att ta isär. Om olyckan skulle vara framme och ett glas går sönder så hänger det ihop, utan att riskera att någon kan skära sig eller ramla igenom. 

Höjden på våra glasräcken är 1100 mm, helt enligt byggnormer. Glasräckeslösningen levereras alltid med lika stora glas på samtliga sidor. Glasräcket med aluminiumstolpar är beräknat och uppfyller lastkategorierna: A, B, C1, C2, C3, C4 och D med en vindlast om 1KN/kvm.

 

Montering av glasräcken med aluminiumstolpar

Räckena är väldigt lätta att montera oavsett om den sker ovanifrån med fot eller från sidan med infästning. Glaset träs i ovanifrån i stolpen och sedan klämmer ni enkelt dit en gummilist. Handledaren träs enkel över stolpen och antingen så limmar ni fast den eller så skruvar ni fast den i stolparna. 

 

Underhåll av ditt glasräcke med stolpar av aluminium

Glasräcket med aluminiumstolpar är helt och hållet underhållsfritt. Det enda du behöver göra är att efter behov torka av stolparna och putsa glaset.

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar våra alla våra uterum och partier efter dina önskningar och behov

Vi levererar vita stommar som standard, men kan också anpassa färgen efter dina önskemål

Produktbyggare

Vill ni räkna ut pris på våra uterum, glasräcken eller uterumspartier föreslår vi att ni använder er utav våra produktbyggare. Efter ni har räknat ut ert pris och fyllt i era uppgifter får ni en sammanställning skickad till er med information om ert projekt. Skulle ert projekt inte gå att rita upp i dem så kan ni klicka här och fylla i era uppgifter så kontaktar vi er.