Stolpfritt glasräcke

Stolpfria glasräcken för panoramavy och lyxig elegans

Vi på NOVOROOM erbjuder stilrena och eleganta glasräcken utan stolpar för att du ska kunna maximera din vy och få en panoramautsikt och "nära naturen känsla" från balkongen eller altanen likväl som få den där härliga känslan av öppenhet inomhus, på loftet eller i trappan. Våra räcken är av hög kvalitet och ger, förutom ett gott synintryck, ett alldeles utomordentligt bra vindskydd.

se priser

Lyxiga glasräcken för både inom- och utomhusbruk

Våra glasräcken utan stolpar kan med fördel monteras både inomhus och utomhus, allt handlar om att du ska få maximal öppenhet och transparens utan att något stör ditt synintryck. Du kan med detta stolpfria glasräcke från oss på Novoroom känna dig nära naturen och se allt i din omgivning. Glasen monteras i en U-profil som fästs i ett bjälklag, antingen ovanifrån eller ifrån sidan. Allt du ser när du tittar ut är en U-profil vid golvet som är 125 mm hög och 45 mm bred. U-profilen levereras natureloxerad, men kan lackas i den färg du önskar för att passa ditt hus på bästa sätt. Alla glas levereras i samma storlek på samtliga sidor och dess design har tagits fram för att tåla ett tufft klimat med både värme, kyla och blåst. Du behöver således inte oroa dig för att beställa ett glasräcke utan stolpar då det både är stabilt och tåligt i Sveriges/Nordens klimat med olika årstider.

IMG_2473-min

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar våra alla våra glasräcken utefter dina önskningar och behov!

Alla glas är facettslipade för att just ert glasräcke ska bli så snyggt som möjligt!

Föredrar du standardlösningen eller ett specialutförande?

Enligt byggnormer bör höjden på glasräcken vara 1100 mm, vilket är den höjd vi levererar våra glasräcken i. Våra glasräckeslösningar har lika stora glas på alla sidor och det stolpfriaglasräcket är dimensionerat i enlighet med lastkategorierna: A, B, C1, C2, C3, C4 och D vid en vindlast om 1kN/kvm. Vad gäller vindlast är det 1KN/kvm som gäller.

Säkerhet är något vi lägger stort fokus på. Alla våra glas till det stolpfria glasräcket är både härdade och laminerade. Lamineringen gör att ingen riskerar att komma till skada om ett glas skulle gå sönder. 

Vi rekommenderar att du monterar en handledare på ditt stolpfria glasräcke. Vi erbjuder en smäcker liten handledare som enbart är 13mm hög och som täcker glaskanten. Den skyddar emot slag och fukt. 

Som standard är skenan natureloxerad men vill du välja en egen färg på U-profilen än vår standard hjälper vi dig mer än gärna att ordna detta. Tveka inte att höra av dig till oss för att få ett stolpfritt glasräcke helt i din smak och som matchar ditt hus till max, utefter dina önskemål och preferenser.

Produktbyggare

Vill ni räkna ut pris på våra uterum, glasräcken eller uterumspartier föreslår vi att ni använder er utav våra produktbyggare. Efter ni har räknat ut ert pris och fyllt i era uppgifter får ni en sammanställning skickad till er med information om ert projekt. Skulle ert projekt inte gå att rita upp i dem så kan ni klicka här och fylla i era uppgifter så kontaktar vi er.