Uteplats

Inglasad altan för mer komfort året runt

En inglasad altan förlänger utesäsongen och gör att du kan följa årstiderna utan att göra avkall på komforten. På Novoroom kan du skaffa fasadpartier, skjutpartier och taklösningar för att få en inglasad altan som går att användas året runt.

Vi kan erbjuda dig uterum för sommar eller vinterträdgård där du kan njuta även när snön faller utanför. En inglasad altan kan därför fås med material med extra isoleringsförmåga eller fungera mer som ett väderskydd under den varmare årstiden. För att bygga en inglasad altan behövs stomme, väggar och tak.

se priser

En inglasad altan är en bra investering

Att ha en inglasad altan är inte bara positivt ur ett estetiskt perspektiv – det adderar även värde på ditt hus eller din villa. På Novoroom kan du beställa inglasade altaner av limträ eller aluminium och välja mellan olika taktyper som glastak, plasttak eller täckt tak. Altanerna eller uteummen har god isoleringsförmåga och du kan själv välja vilken nivå du vill ha just i ditt uterum.

 

Få mer ljusinsläpp med en inglasad altan

Det nordiska klimatet bjuder på ljusa sommarkvällar och mörka vinterdagar. Med en inglasad altan kan du ta vara på så mycket ljus det går. Med ett plast- eller glastak slår du två flugor i en smäll och skapar mer rymd och ljus i uterummet samtidigt som det är energieffektiva lösningar.

 

Våra glaspartier öppnar upp för möjligheter

Våra glaspartier och skjutpartier ger oändliga möjligheter. Önskar du kunna öppna upp helt eller delvis har vi lösningen för dig. Prova till exempel Panorama vikdörrsystem med lågt u-värde som gör att du förvandlar din altan helt på egna villkor.

Det finns flera saker du bör tänka igenom när du bygger en inglasad altan, som hur ofta du vill vistas där och när du vill göra det. Vi kan erbjuda två olika alternativ av glaspartier:

  • Original – en enkel och praktisk variant som förlänger utesäsongen flera månader.
  • Energi – glaspartier med energisparglas som fördelar temperaturen jämnt.

 

Välj rätt tak för din inglasade altan

Här kan du välja mellan olika lösningar. Vi erbjuder våra kunder glastak för närmare kontakt med himlen och naturen, plasttak som behåller värme och ljus, eller vanligt tak för den som föredrar det. Önskar du en helt inglasad altan finns det kompletta glaslösningar som dessutom ger en riktigt snygg altan eller vinterträdgård där du är ett med naturen.

 

Material på stommen

Vi har två olika stommar att välja på till din inglasade altan; aluminium och limträ. Limträ ger en klassisk känsla och är ett gediget material som inte vrider sig eller ger vika i första taget. Aluminium ger ett modernare intryck och är ett populärt val bland många villaägare som vill ha en tvist på sin altan. Båda materialen är väderbeständiga, kräver lite underhåll och har snygg konstruktion. Önskar du en smalare konstruktion och ett smäckrare intryck är aluminium ett bra val. Är du mer åt det klassiska hållet ska du satsa på limträ.

 

Vi guidar dig till rätt val

Oavsett om du vill ha råd gällande utseendet och möjligheterna på din inglasade altan eller om du vill veta mer om våra produkter, är du välkommen att kontakta oss. Vi är experter på inglasade altaner och vinterträdgårdar och hjälper dig gärna med ditt projekt.

Produktbyggare

Vill ni räkna ut pris på våra uterum, glasräcken eller uterumspartier föreslår vi att ni använder er utav våra produktbyggare. Efter ni har räknat ut ert pris och fyllt i era uppgifter får ni en sammanställning skickad till er med information om ert projekt. Skulle ert projekt inte gå att rita upp i dem så kan ni klicka här och fylla i era uppgifter så kontaktar vi er. 

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar alla våra uterum och partier efter dina önskningar och behov

Original- och Energipartier finns i natureloxerat och vitt som standard

Material

Isolerad aluminiumstomme

Aluminium

Aluminiumstomme avsedd för uterum som inte värms upp kontinuerligt under vintern. Aluminiumprofilerna ger en mycket slank konstruktion, maximerar uterummets glasyta och minimerar storleken på alla synliga balkar. Du kan välja bland ett stort urval färger och självklart är stommen underhållsfri.

Röd limträstomme

Limträ

Limträstommar ger kraftiga rum som är konstruerade utefter ert hus och vart ni bor. Limträet ger ett varmt intryck och vi anpassar konstruktionen utefter den modellen ni väljer. Stommen kan ni få exaktkapad och grundmålad ifrån oss så att så mycket som möjligt är förberett till när ni ska börja bygga.