IMG_2292-min

Glasräcken till balkonger för optimal utsikt

Här erbjuds räckeslösningar med glas av hög kvalitet till din balkong. Vi har räcken med eller utan stolpar, valet är ditt.  Hos oss på Novoroom hjälper vi dig gärna med en skräddarsydd lösning om du inte väljer någon av våra standardiserade lösningar. Tala om vad du har för idéer och önskemål så fixar vi det.

se priser

Glasräcken i olika material för balkongen

Vi tillhandahåller glasräcken i flertalet olika material. Ni kan få glasräcket med stolpar i aluminium eller rostfritt. Sedan har vi även en variant som är helt utan stolpar. Glasen är alltid laminerade säkerhetsglas och kanterna är facettslipade för att det ska bli så snyggt som möjligt! Aluminiumräcket och det stolpfria räcket kan monteras ovanifrån med fot eller ifrån sidan i bjälklaget. Enligt byggnormer ska glasräcken vara 1100mm höga ifrån golvet och det är självklart det vi levererar som standard. Om ni önskar kan vi leverera högre eller lägre räcke. 

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar våra alla våra glasräcken utefter dina önskningar och behov!

Alla glas är facettslipade för att just ert glasräcke ska bli så snyggt som möjligt!

Glasräcke med rostfria stålstolpar

Glasräcken med stolpar i rostfritt/syrafast stål ger ett modernt, elegant och lyxigt intryck. Räcket är anpassat för utomhusbruk och tillverkat i legeringen 316L. Legeringen används oftas i kirurgiska instrument på grund av dess hållbarhet och tålighet. Handledaren till räcket leverera i rostfritt stål men som kund kan du enkelt komplettera med en handledare i trä ifrån din lokala bygghandel. Vill du montera räcket i trappor kan vi självklart leverera snedskurna glas. Tack vare det syrafasta stålet är det här räcket nästintill underhållsfritt. 

Glasräcke
Glasräcke i trappa

Glasräcke med aluminiumstolpar 

Om du beställer ett glasräcke med aluminiumstolpar kan du som standard få det levererat i tre kulörer. Standardkulörerna är vitt, grått och svart. Det vita levereras glansigt i ralkulör 9010, det svarta levereras matt i ralkulör 9005 och det gråa levereras glansigt i ralkulör 9006. Alla stolpar och detaljer är pulverlackade för att det ska hålla längst i vårt nordiska klimat. Räcket är helt underhållsfritt och kan monteras antingen ovanifrån med fot eller ifrån sidan i bjälklaget. Handledaren levereras i samma kulör som stolparna och är smidig att trä på stolparna. Vill du montera räcket i trappor kan vi självklart leverera snedskurna glas.

Stolpfria glasräcken för en magnifik panoramavy

För dig som vill maximera utsikten finns vårt stolpfria räcke. Väljer du att montera det ovanifrån så är det enda som syns en 125mm hög och 45mm bred U-profil på golvet. Det går även att montera i sidan av bjälklaget och då går glaset jäms med golvet för ännu mer utsikt! U-profilen levereras färdigkapad och förborrad i olika längder och vinklar för att göra montaget så enkelt som möjligt på plats. Glasskivorna kan vi leverera upp till 2,5 meter långa för minimalt med skarvar. Ett stilrent och elegant val!

Stolpfritt glasräcke

Produktbyggare

Vill ni räkna ut pris på våra uterum, glasräcken eller uterumspartier föreslår vi att ni använder er utav våra produktbyggare. Efter ni har räknat ut ert pris och fyllt i era uppgifter får ni en sammanställning skickad till er med information om ert projekt. Skulle ert projekt inte gå att rita upp i dem så kan ni klicka här och fylla i era uppgifter så kontaktar vi er.