Aluminiumräcke med glas

Altanräcke i aluminium

Stilren design med stabilitet och hög säkerhet - det erbjuder våra altanräcken i aluminium.

Att kunna gå ut och sätta sig på en altan är en dröm för många. Med klassisk design och material av hög kvalitet är det lätt att bli nöjd med resultatet. Våra altanräcken i aluminium är ett stilrent, hållbart och säkert val för din altan. De ger en snygg inramning som dessutom fyller sin funktion över förväntan. Vi har altanräcken för dig som planerar ett nybygge eller vill uppdatera den altan som redan finns på plats. Oavsett vad du önskar av din altan kommer det att vara ett räcke som passar.

se priser

Många möjligheter

Många önskar sig en altan och har stora planer på hur en sådan skulle kunna användas. Altanen kan fungera som en uppskattad del av hemmet under den varma säsongen. Här finns plats för vila, umgänge och arbete.  Omsorgsfullt möblerad och dekorerad kan den bli den bästa platsen att vistas på.

Material av hög kvalitet

Med stora skiftningar i det nordiska klimatet ska materialet hålla för stark sol, mycket regn och låga temperaturer. Aluminium är ett material som klarar av alla dessa förhållanden och mer därtill. Det är ett slitstarkt och stabilt material som ger all den säkerhet som behövs. En av de viktigaste kraven på ett altanräcke är dess säkerhet.

Räckets konstruktion ska kunna bära upp och hålla för olika typer av belastning då personer lutar sig eller ramlar mot räcket. Det ska också kunna motstå starka vindar och drivor av snö.  Altanräcken ska dessutom vara lätta att rengöra och aluminium är även underhållsfritt genom dess höga kvalitet.

Aluminiumräcke utomhus grått

Precis som du vill ha det

Vi måttanpassar våra alla våra uterum och partier efter dina önskningar och behov

Vi levererar vita stommar som standard, men kan också anpassa färgen efter dina önskemål

Säkerhet för alla

Att känna sig trygg i sitt hem och sin trädgård kan tyckas vara självklart. Altanen ska vara en säker plats att vistas på för både stora och små. Eftersom altaner kan se väldigt olika ut i sin design varierar därmed även riskfaktorerna. Genom att omgärda altanen med ett räcke förhindras fallolyckor. Oavsett om altanen är byggd i markhöjd eller högre upp är altanräcken en naturlig del av konstruktionen. Med bra planering och vårt altanräcke i aluminium kommer din altan vara så säker den kan bli. En altan som ligger helt i höjd med marknivån kanske inte behöver ett räcke ur säkerhetsaspekt, men det kan ändå vara ett fint inslag som ramar in den. Stolparna är pulverlackerade och dimensionerade för alla lastkategorier. På så sätt kan ni känna er trygga med att ni får en säker och korrekt lösning utefter Sveriges gällande byggnormer. 

Bygg upp räcket i sektioner

Eftersom altaner ser olika ut är det viktigt att själv kunna anpassa sitt altanräcke så att det passar altanens form. Oavsett om din altan är stor eller liten, formad med raka eller rundade hörn, eller löper utmed två sidor av huset, så finns det räcken som passar. Vi justerar måtten på sidorna utefter er altan.  På så sätt kan du enkelt planera hur räcket ska se ut, beroende på hur du vill använda din altan. Utmed räcket kan plats lämnas för trappor, grindar och dörrar. Altanräcket kan även kombineras med vindskydd eller insynsskydd.

Produktbyggare

Vill ni räkna ut pris på våra uterum, glasräcken eller uterumspartier föreslår vi att ni använder er utav våra produktbyggare. Efter ni har räknat ut ert pris och fyllt i era uppgifter får ni en sammanställning skickad till er med information om ert projekt. Skulle ert projekt inte gå att rita upp i dem så kan ni klicka här och fylla i era uppgifter så kontaktar vi er.