IMG_4656

Skjutdörr till uterum

För dig som planerar att bygga ett uterum är skjutdörrar ett praktiskt alternativ du bör kika närmare på. Med våra skjutdörrar av glas får du en trevlig och öppen miljö i uterummet istället för stängda väggar. Dörrarna monteras antingen i skenor eller i ramar av aluminium, vilket ger dig hållbara och i stort sett underhållsfria skjutdörrar. 

Vill du få hjälp med att välja rätt typ av skjutdörrsmodell till uterummet? Vi erbjuder dig professionell rådgivning inför köp av våra kvalitetsprodukter. Varmt välkommen med din förfrågan gällande skjutdörrar av glas!

se priser

Stilrent och luftigt uterum med skjutdörrar

Oavsett om du letar efter en sommarisolerad skjutdörr eller en fullisolerad vinterträdgård har vi lösningen till dig. Våra skjutdörrar är praktiska och lätta att skjuta.  Om du letar efter en lösning som ger dig möjligheten att njuta av uterummet året runt är våra skjutdörrar helt rätt val. De är både praktiska och lätta att hantera samt stilfulla i sin design. Du får ett luftigt rum med inglasade partier som ger dig fri sikt och härligt klimat i stort sett året runt.

Vårt smarta skjutdörrsystem gör att du enkelt kan öppna upp rummet för att släppa in naturen. När du önskar att stänga partierna är det lika snabbt gjort och gränsen mellan ute och inne är nästan obefintlig. Tack vare skjutdörrarnas värmeisolerande förmåga behåller rummet dessutom ett behagligt klimat. Med våra effektiva energisparglas kan du få en än mer optimal temperatur.

Skjutdörr uterum
Skjutdörr uterum

Hur ska du använda ditt uterum?

Som sommarrum rekommenderar vi vår Original serie. De glasdörrarna är till för att vara ett väder och vind skydd vid blåsiga och regniga sommardagar. Med våra originalpartier kommer ni att få stabila och starka dörrar som tål de starkaste stormarna. Vill ni sitta och äta middag sent in på kvällarna i varma kläder med tända ljus som värmer så kommer ni inte bli besvikna. De ljudlösa skjutdörrarna har en inbyggd handtagsprofil i aluminium och dubbla tätningslister av borst nedtill. Våra ramar är tillverkade av aluminium och har en unik handtagsprofil. Här kan vi lova maximal stabilitet och styrka i det rostfria och underhållsfria materialet.

Vill ni börja njuta under våren och sitta till sen höst är våra Energi partier rätt val. När våren har börjat komma i antåg kommer solen lysa in genom det isolerade glaset och snabbt höja värmen i rummet. Med våra energipartier kommer ni att kunna sitta i rummet tidigt under våren då värmen kommer hållas inne längre i ert rum och även längre under hösten. 

Hur ska du använda din vinterträdgård?

Hos oss på Novoroom kan du välja mellan olika nivåer när det gäller isolering. För en optimal värmeisolering och behagligt klimat även en tid in på hösten är våra energiglas att rekommendera. Skjutdörrar med energiglas är inte bara bra för miljön utan även för din plånbok tack vare den värmebevarande effekten från den här typen av fönsterglas. U-värdet på våra skjutdörrar av energiglas ligger på låga 2,0.

Utöver energiglas har du också klassiska skjutdörrar av vanligt härdat säkerhetsglas. Den stabila konstruktionen i våra originalglas gör skjutdörrarna extra tåliga och skyddande mot väder och vind. De monteras med aluminiumramar av hög kvalitet som håller länge och de kräver inget avancerat underhåll.

För dig som letar efter en konkret lösning och är osäker på vilken produkt som lämpar sig bäst kan du höra av dig till oss. Våra medarbetare är experter på lösningar till uterum och vägleder dig när du ska köpa skjutdörrar av glas.

Precis som du vill ha det

Vi kan måttanpassa alla våra uterum och partier efter dina önskningar och behov

Alla våra partier går att få i vitt som standard och utöver det så finns vår Original- & Energiserie i Natureloxerad aluminium. Vi kan lacka våra glaspartier i den kulören ni önskar!

Produktbyggare

Vill ni räkna ut pris på våra uterum, glasräcken eller uterumspartier föreslår vi att ni använder er utav våra produktbyggare. Efter ni har räknat ut ert pris och fyllt i era uppgifter får ni en sammanställning skickad till er med information om ert projekt. Skulle ert projekt inte gå att rita upp i dem så kan ni klicka här och fylla i era uppgifter så kontaktar vi er. 

Material

Alustruct extreme panorama slagdörr

Aluminium

Aluminiumstomme avsedd för uterum som inte värms upp kontinuerligt under vintern. Aluminiumprofilerna ger en mycket slank konstruktion, maximerar uterummets glasyta och minimerar storleken på alla synliga balkar. Du kan välja bland ett stort urval färger och självklart är stommen underhållsfri.

Vikpartier

Glas

Alla våra glaspartier och glastak levereras med säkerhetsglas för er säkerhet. Antingen kan glaset vara härdat eller laminerat beroende på var partiet ska sitta.