Utbyggnad/fasadpartier

NOVOROOMS fasadpartier är till för dig som vill ersätta husväggen med glas, eller vill göra en utbyggnad med mycket ljusinsläpp! Fasadpartierna är tillverkade helt i aluminium med brutna köldbryggor och levereras alltid med 15 års lackgaranti. Ni kan välja nästan vilken färg som helst på in- respektive utsidan. Novorooms fasadpartier är anpassade för vårt Nordiska klimat med låga U-värden och bra tätning. Vikpartierna har till exempel en speciell karm som omsluter dörrbladen, så att maximal tätning uppnås.

Stomme till Utbyggnad & fasadpartier

När man skall välja stomme finns det i huvudsak två frågor att ta ställning till, formen på utbyggnaden, samt materialval.

Form

Pulpettak

Detta är den vanligaste konstruktionstypen för ett uterum. Taket får då ett fall i en riktning vilket ger det ett stilrent utseende. Ett uterum i pulpetutförande går att göra nästan hur brett som helst.

Sadeltak

väljs oftast där det är ”ont om höjd” vid det befintliga huset, eller av estetiska skäl. Med ett sadeltak får du gott om takhöjd i uterummet.

Kuverttak

föredras av estetiska skäl och när utbyggnaden byggs runt husets hörn.

Tak till utbyggnad

Takmaterials valen på en tillbyggnad är lika många som ett vanligt hus, vi kan även erbjuda en bra lösning för ett glastak, vilket ger rummet en öppnare känsla.

Takmaterial

Glastak

är ett exklusivare val som ger direkt kontakt med himlen och värmer upp rummet snabbt. Glaspartierna är utrustade med solskyddsfilm som håller strålningsvärmen på rätt nivå under sommaren. Det finns ett flertal olika isolernivåer att välja på.

Täckt tak

är givetvis ett alternativ, dvs byggt på samma principer som husets, med papp, plåt eller tegelytor.

Fasadparti

För att välja rätt partier till just din glasade utbyggnad behöver du fundera på vilka väggar du vill öppna upp och hur mycket. Vill du kunna vika upp hela väggen eller kanske kunna skjuta bord stora delar?

Partier

Extreme

Extreme Skjutpartier i glas med extrema möjligheter! Du kan välja allt ifrån ett rörligt glasparti till tre rörliga partier, där varje parti kan vara upp till 6 meter brett! Det betyder att du öppnar upp till 67% av ytan. Dörrarna är försedda med lyftskjutsystem för bästa prestanda – U-värdet tillåter installation i passivhus! Systemet är lättmonterat då det anländer i sektioner.

Panorama

Öppna hela glasväggen! – Flexibla vikdörrar För rum utan gränser, Novoroom Panorama En smidig lösning som inte tar någon plats eller stjäl utsikten – Varmt och skönt med ett lågt u-värde.
Vill du öppna hela glasväggen är Novoroom Panorama vikdörrsystem en smidig lösning. Med våra värmeisolerade vikdörrar som viks helt eller delvis åt sidan kan du enkelt förvandla ditt hem eller vinterträdgård efter dina behov och önskemål.

Material på stomme

De kompletta limträstommarna från Novoroom ger ditt uterum/vinterträdgård/tillbyggnad ett klassiskt och gediget uttryck. Limträ är ett material som till skillnad från vanligt virke inte vrider sig, det är även ett mycket beständigt material som i förhållande till sin vikt är ett av de starkaste konstruktionsmaterialen.
Stommen tillverkas av renhyvlad gran med vattenfast limfog för kapning på platsen, ett arbete som inte tar mer tid än någon timme. Och den monteras med vanliga spik och beslag. Några komplicerade specialverktyg behövs inte!
– Miljövänligt
– Beständigt
– Enkel montering
– Bra brandmotstånd

AluStruct Original är en modern aluminiumstomme avsedd för uterum som inte värms upp kontinuerligt under vintern. Aluminiumprofilerna ger en mycket slank konstruktion, maximerar uterummets glasyta och minimerar storleken på alla synliga balkar. Du kan välja bland ett stort urval färger och självklart är stommen underhållsfri.

– Inbyggd vattenavrinning
– Underhållsfri
– Du kan välja bland över 50 olika färger
– Alla komponenter anländer färdigkapade
– Integrerad infästning för takglas

Filmer